kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


christiaan (chris) soer (1882-1962)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_chris_soer_1882-1962_2e_generatie_haagse_school
Christiaan (Chris) Soer (1882-1962) | 2e generatie Haagse School | Olieverf op doek | Stadsgezicht | Prijs: 995,= euro (Biedingen zijn welkom)

Soer, Christiaan (Chris) (1882-1962)

 

Beschrijving:

Een prachtig kunstwerk ( stadsgezicht, olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Christiaan (Chris) Soer (1882-1962). 2e generatie Haagse School. Met een prachtige houten lijst. Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 52 cm. x 42 cm. De doekmaat is: 40 cm. x 30 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft enkele lichte gebruikssporen. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

De in Den Haag geboren en overleden kunstenaar, die zijn opleiding kreeg aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, heeft inderdaad een imposante reeks van sfeervolle stadsgezichten in binnen- en buitenland geschilderd. In België (zeer veel in Brugge, maar ook in Gent en Brussel), Duitsland, Frankrijk (Parijs en Dijon) en in Nederland (Den Haag, Scheveningen, Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam) hanteert hij zijn penseel schier onvermoeibaar. De kunstenaarsencyclopedie van Pieter Scheen vermeldt dat Soer aanvankelijk in naturalistische trant schildert en later meer impressionistisch. De kunsthistorica en auteur van talrijke kunstenaarsmonografieën Carole Denninger rekent hem 'tot de tweede generatie Haagse Schoolschilders die belang hechten aan een impressionistische schildertrant en de stemming van het moment'.

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Soer, Christiaan (Chris) (1882-1962)

€ 995,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1