kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


cornelis boendermaker (1904-1979)

te_koop_aangeboden_een_stilleven_schilderij_van_de_bergense_school_schilder_cornelis_boendermaker_1904-1979
Cornelis Boendermaker (1904-1979) | Bergense School | 20ste eeuw | Olieverf op doek | Stilleven | Richtprijs: 1.250,= euro (Doe een vrijblijvend bod!)

doe nu online een vrijblijvend bod!


Boendermaker, Cornelis (1904-1979)

 

Beschrijving:

Een schitterend en groot museaal kunstwerk te koop ( stilleven, olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Cornelis (Kees) Boendermaker (1904-1979). Met een prachtige lijst. Het kunstwerk is ongesigneerd maar verso voorzien van een museum etiket. Het kunstwerk komt uit de collectie van het Amsterdams Gemeente Museum. De vaas op het schilderij is ontworpen door Chris Lebeau. De afmetingen met lijst: 86 cm. x 71 cm. De doekmaat is: 75 cm. x 60 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft slechts enkele gebruikssporen. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

Cornelis (Kees) Boendermaker (Amsterdam27 mei 1904 - Bergen (Noord-Holland), 4 juli 1979) was een Nederlands kunstschildertekenaar en aquarellist. Hij genoot zijn opleiding bij de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam en de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Hij was een leerling van Arnout Colnot. In het ouderlijk huis - zijn vader was de bekende kunstverzamelaar Piet Boendermaker - leerde hij de schilders van de Bergense School kennen en spoedig kwam hij in de gelegenheid zijn aanleg te ontwikkelen. Toen Kees Boendermaker de Mulo had verlaten, wilde hij zijn schilderstalent verder ontwikkelen. Hij ging eerst naar de Kunstnijverheidsschool in Haarlem. Door ziekte werd hij helaas gedwongen deze onderwijsinstelling te verlaten. Onder leiding van Leo Gestel, die veel invloed op hem had werkte hij na zijn ziekte enige maanden in de Beemster. Boendermaker werkte vanaf 1923 in Amsterdam, hij maakte reizen naar ParijsBoedapestPraag en Bretagne. Hij vestigde zich in 1947 in Bergen NH. Zijn onderwerpen omvatten bloemstillevens, figuurvoorstellingen, landschappenportretten, en stillevens. Hij werkte in de stijl van de Bergense School en was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam en het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB).

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Boendermaker, Cornelis (1904-1979)

€ 1.250,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1