kunsthandel Martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


georg rueter (1875-1966)

te_koop_aangeboden_een_stilleven_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_georg_rueter_1875-1966
Georg Rueter (1875-1966) | 20ste eeuw | Olieverf op doek | Doekmaat: 39 cm. x 50 cm. | "Stilleven" | Taxatiewaarde: 1.000,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Rueter, Georg (1875-1966)

 

Beschrijving:

Een schitterend (top) kunstwerk te koop ( "stilleven" , olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Georg Rueter (1875-1966). Met een prachtige zwarte lijst. Dorso gesigneerd en met annotatie. De afmetingen met lijst: 50,5 cm. x 61 cm. De doekmaat is: 39 cm. x 50 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

George Rueter werd geboren in Haarlem als 4de kind van een drukker. In 1884 verhuisde zijn familie naar Amsterdam waar hij les kreeg van J. Braakensiek. Verder volgde hij de avondtekenschool en de Rijksnormaalschool. Hij behaald zijn M.O. tekenen en volgde verder lessen aan de Rijksacademie.
In 1896 maakt hij een eerste reis naar Parijs en wordt lid van Arti et Amicitiae.
De talentvolle kunstenaar George Rueter is tegenwoordig voornamelijk bekend als schilder van portretten en stillevens. Echter als jonge student aan de Academie te Amsterdam was hij vol van ideeën over het kunstenaarsleven en vak. Hij was ook ontwerper van boekomslagen, zegels, kalenders en posters.
In zijn beginperiode schilderde hij voornamelijk portretten, later in de 40er jaren ging hij over tot stillevens.
Hij was een actief lid van Arti en kende vele kunstenaars binnen het circuit, zoals de Joffers, M. Bauer en H.J. Wolter. Georg Rueter is bij het grote publiek niet zo bekend, maar hij behoort tot die kunstenaars die door de hoge kwaliteit en originaliteit van hun werk hebben bijgedragen aan de opleving

van de Nederlandse kunst en kunstnijverheid rond 1900.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie kolom) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Rueter, Georg (1875-1966)

€ 1.000,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1