kunsthandel Martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


georg rueter (1875-1966)

te_koop_aangeboden_een_stilleven_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_georg_rueter_1875-1966
Georg Rueter (1875-1966) | Verkocht!

Rueter, Georg (1875-1966)

 

Beschrijving:

Een schitterend (top) kunstwerk ( "stilleven" , olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Georg Rueter (1875-1966). Met een prachtige zwarte lijst. Dorso gesigneerd en met annotatie. De afmetingen met lijst: 50,5 cm. x 61 cm. De doekmaat is: 39 cm. x 50 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

George Rueter werd geboren in Haarlem als 4de kind van een drukker. In 1884 verhuisde zijn familie naar Amsterdam waar hij les kreeg van J. Braakensiek. Verder volgde hij de avondtekenschool en de Rijksnormaalschool. Hij behaald zijn M.O. tekenen en volgde verder lessen aan de Rijksacademie.
In 1896 maakt hij een eerste reis naar Parijs en wordt lid van Arti et Amicitiae.
De talentvolle kunstenaar George Rueter is tegenwoordig voornamelijk bekend als schilder van portretten en stillevens. Echter als jonge student aan de Academie te Amsterdam was hij vol van ideeën over het kunstenaarsleven en vak. Hij was ook ontwerper van boekomslagen, zegels, kalenders en posters.
In zijn beginperiode schilderde hij voornamelijk portretten, later in de 40er jaren ging hij over tot stillevens.
Hij was een actief lid van Arti en kende vele kunstenaars binnen het circuit, zoals de Joffers, M. Bauer en H.J. Wolter. Georg Rueter is bij het grote publiek niet zo bekend, maar hij behoort tot die kunstenaars die door de hoge kwaliteit en originaliteit van hun werk hebben bijgedragen aan de opleving

van de Nederlandse kunst en kunstnijverheid rond 1900.

 

 

 Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Rueter, Georg (1875-1966)

€ 0,00

 • 5 kg
 • Uitverkocht