kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


hobbe smith (1862-1942)

te_koop_aangeboden_een_bloemstilleven_van_de_nederlandse_kunstschilder_hobbe_smith_1862-1942_2e_generatie_haagse_school
Hobbe Smith (1862-1942) | 2e generatie Haagse School | Olieverf op paneel | Paneelmaat: 39 cm. x 20,5 cm. | "Bloemstilleven" | Taxatiewaarde: 900,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Smith, Hobbe (1862-1942)

 

Beschrijving:

Een schitterend kunstwerk te koop ( "bloemstilleven" , olieverf op paneel ) van de Nederlandse kunstenaar Hobbe Smith (1862-1942). 2e Generatie Haagse School. Met een prachtige lijst. Gesigneerd links onder. Afmetingen met lijst: 46 cm. x 28 cm. De paneelmaat is: 39 cm. x 20,5 cm. Conditie kunstwerk: goed (lichte ouderdomssporen). Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie: 

Hobbe Smith was een Nederlands kunstschilder. Zijn stijl werd beïnvloed door het impressionisme. Hobbe Smith was de zoon van een huisschilder. Hij ging op jonge leeftijd in de leer bij een steendrukker. In z’n vrije tijd volgde hij tekenlessen, onder andere aan de Quelliniusschool. Dankzij een vermogende beschermheer die zijn bijzondere talent onderkende en een koninklijke beurs, kon hij een opleiding volgen aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam, onder andere bij August Allebé. Vervolgens studeerde hij aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, onder Karel Verlat. De stijl van Smith wordt gekenmerkt door een losse, impressionistische toets, met gevoel voor sfeer. Hij schilderde een breed scala aan onderwerpen: veel figuurstukken, vaak naakten, veel zee -en stadsgezichten, maar ook stillevens, portretten, landschappen, bloemen, binnenhuizen, schepen, molens, soldaten- en historiestukken. Hij bewonderde het werk van Jacob Maris, maar zijn eigen werk is lichter en luchtiger. In 1888 won hij de Willink van Collenprijs. Grotere bekendheid kreeg hij pas later, na een expositie in de Haagse Pulchri Studio in 1902. In 1917 kreeg hij een gouden medaille uitgereikt door koningin Wilhelmina. Smith was lid van 'Arti et Amicitiae' en de Kunstenaarsvereniging Sint Lucas te Amsterdam en de Pulchri Studio te Den Haag. Hij overleed in 1942, 79 jaar oud. Werk van Smith bevindt zich onder andere in het Rijksmuseum Twenthe te Enschede, het Drents Museum in Assen en het Fries Scheepvaart Museum te Sneek. Ook tijdens kunst- en antiekveilingen duiken zijn schilderijen regelmatig op.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Smith, Hobbe (1862-1942) | Bloemstilleven

€ 900,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1