kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


johannes Hubertus leonardus de haas (1832-1908)

te_koop_aangeboden_een_vee_gezicht_van_de_nederlandse_kunstschilder_johannes_hubertus_leonardus_de_haas_1832-1908
Johannes Hubertus Leonardus de Haas (1832-1908) | Hollandse Romantiek 19e eeuw | Olieverf op paneel | 27 cm. x 35,5 cm. | "Veegezicht met koe,geit en schaap" | Taxatiewaarde: 3.500,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Haas, Johannes Hubertus Leonardus de (1832-1908)

 

Beschrijving:

Een schitterend (museaal) kunstwerk te koop ( "vee-gezicht", olieverf op paneel ) van de Nederlandse kunstschilder Johannes Hubertus Leonardus de Haas (1832-1908). Haagse School. Met een prachtige authentieke lijst. Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 46 cm.  x  55 cm.  De paneelmaat is: 27 cm.  x 35,5 cm. De conditie van het werk is heel goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Johannes Hubertus Leonardus 'Jan' de Haas (Hedel25 maart 1832 - Königswinter4 augustus 1908) was een Nederlands kunstschilder. Hij wordt gerekend tot de eerste generatie van de Haagse School. De Haas groeide op in Amsterdam en studeerde daar aan de Rijksacademie van beeldende kunsten onder Pieter van Os.Hij legde zich met name toe op vee-stukken, vooral koeien. Jan de Haas stoffeerde ook regelmatig schilderijen van bevriende schilders als Willem Roelofs en Paul Gabriël met vee. Nadat De Haas met Paul Gabriël en Hendrik Dirk Kruseman van Elten een periode in Oosterbeek had gewerkt, vestigde hij zich in 1857 in Brussel. Jaarlijks bleef hij echter in de zomers naar Nederland reizen om te schilderen in onder andere Oosterbeek, Lochem, Vaassen en Leidschendam. Ook schilderde hij regelmatig aan de Vlaamse kust, waaronder een aantal ezel-stukken. Vanaf de jaren 1880 had hij veel succes in Duitsland en verbleef hij vaak in München, waar hij de (vooral traditionele) Nederlandse schilderkunst actief promootte. De Haas exposeerde op wereldtentoonstelling van 1855 te Parijs en regelmatig ook op de 'Tentoonstellingen van Levende Meesters', onder andere in Amsterdam en Den Haag. Hij werd benoemd tot commandeur in de Leopoldsorde en overleed in 1908, 76 jaar oud. Zijn werk is onder andere te zien in het Rijksmuseum Amsterdam, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Teylers Museum te Haarlem, het Haags Gemeentemuseum en het Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam. Ook de Alte Pinakothek in München en de National galerie te Berlijn hebben werk van De Haas in hun collectie. Bron: Wikipedia.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Haas, Johannes Hubertus Leonardus de (1832-1908)

€ 3.500,00

  • 7,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1