kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


johannes hermanus barend koekkoek (1840-1912)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_johannes_hermanus_barend_koekkoek_1840-1912_verwant_aan_de_haagse_school
Johannes Hermanus Barend Koekkoek (1840-1912) | 3e Generatie Koekkoek | 19e eeuw | Olieverf op doek | Doekmaat: 44 cm. x 65 cm. | "het laden van de kar" | Taxatiewaarde: 7.500,= euro | Museaal kunstwerk met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Koekkoek, Johannes Hermanus Barend (1840-1912)

 

Beschrijving:

Een prachtig museaal kunstwerk te koop ( "het laden van de kar", olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Johannes Hermanus Barend Koekkoek (1840-1912). 3e Generatie Koekkoek. Verwant aan de Haagse School. Met een prachtige vergulde lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 67,5 cm. x 88,5 cm.  De doekmaat is: 44 cm. x 65 cm. De conditie van het kunstwerk is over het algemeen in een goede staat (plaatselijk lichte craquelé). De lijst heeft enkele gebruikssporen. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

De kunstschilder Johannes Hermanus Barend Koekoek werd in 1840 in Amsterdam geboren, als de derde zoon van de marineschilder Hermanus Koekkoek sr.. Hij overleed in 1912 te Hilversum. J.H.B. Koekkoek woonde en werkte gedurende zijn leven o.a. in Amsterdam, Nieuwer-Amstel en Hilversum. Hij was specialist op het gebied van zee- en strandgezichten en leerling van zijn vader Hermanus Koekoek sr.. In zijn vroegere werk is nog duidelijk de invloed van zijn vader te zien. Dit werk valt op door de zeer zorgvuldige en uiterst gedetailleerde schildertrant. Later wordt steeds meer de invloed van de Haagse School zichtbaar, de schildertrant wordt vlotter en losser.  J.H.B. Koekoek was waar het zijn keuze van onderwerpen betreft, de meest veelzijdige schilder van de familie. Naast zijn specialisme strandgezichten met bomschuiten, schilderde hij ook riviergezichten, scènes uit het vissersleven, landschappen, genretaferelen en zelfs een enkel stadsgezicht. Tot aan het begin van de 20e eeuw schilderde J.H.B. Koekoek in een romantische stijl. Net als zijn grootvader, vader, ooms en neven verbeeldde Jan H.B. koekoek de romantiek op typisch Hollandse wijze: gematigd en nuchter. Werk van Jan H.B. Koekoek is o.a. opgenomen in de collectie van het Rijksprentenkabinet en in het gemeentelijk Museum Jan Cunen Oss.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend  bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Koekkoek, Johannes Hermanus Barend (1840-1912)

€ 7.500,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1