kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


willem maris (1844-1910)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_haagse_school_kunstschilder_willem_maris_1844-1910_19de_eeuw
Willem Maris (1844-1910) | Haagse School 19de eeuw | Olieverf op paneel | Paneelmaat: 14 cm. x 23 cm. | "Koeien in de wei bij water" | Verkocht!

Maris, Willem (1844-1910)

 

Beschrijving:

Een werkelijk schitterend  19de -eeuws kunstwerk ( "koeien in de wei bij water" , olieverf op paneel ) van de Nederlandse kunstschilder Willem Maris (1844-1910). Haagse School 19de eeuw. Met originele ornamenten lijst. Het kunstwerk is gesigneerd. De paneelmaat is: 14 cm. x 23 cm. De conditie van het werk is goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat, taxatierapport en een gratis kunstboek.

 

Biografie:

Willem Maris (Den Haag18 februari 1844 – aldaar, 10 oktober 1910) was een Nederlandse kunstschilder. Willem Maris was niet alleen bekend als schilder maar ook als tekenaaretser en aquarellist. Hij was medeoprichter van de Hollandsche TeekenmaatschappijWillem was een van de zes kinderen van Mattheus Marris en Hendrika Bloemert en werd geboren in de Haagse Zuilingstraat. Het gezin verhuisde later naar de Lange Lombardstraat. Hij huwde in 1872 in Den Haag met Maria Jacoba Visser. Uit dit huwelijk werd in 1873 een zoon Simon Willem geboren. Nadat Jacoba was overleden, huwde hij opnieuw, nu met Johanna Anthonia Gijsberta van Bijlevelt. Uit dit huwelijk werden twee dochters geboren: Johanna Wilhelmina (1891-1958) en Elisabeth Florence Amalia (1894-1926). Zijn eerste tekenonderricht ontving hij van zijn oudere broers Jacob en Matthijs. Hij volgde tevens avondschool aan de Haagse Academie en ontving raadgevingen van de dierenschilder Pieter StortenbekerMaris werd een uitmuntend dierentekenaar. In Oosterbeek, het Nederlandse Barbizon en in Wolfheze ontwikkelde hij zijn artistiek landschap schilderen. In 1855 maakte hij er kennis met Anton Mauve. In Den Haag kreeg hij zijn eerste tentoonstelling in 1863. Met Bernard Blommers reisde hij in 1865 door de Rijnstaten. Ook Noorwegen deed hij aan. Vanaf 1869 bleef hij in Den Haag wonen, waar hij op 65-jarige leeftijd overleed. Hij werd er begraven op begraafplaats Oud Eik en Duinen. Zijn zoon Simon schilderde ook. Simons zoon Thijs schreef een boek over het schilders geslachtWillem Maris schilderde voornamelijk natuurlandschappen met dieren zoals koeien aan een plas en eenden aan de slootkant. In zijn steeds wederkerende landschappen met dieren geanimeerd, herinnerde hij vaak aan het werk van de Franse Camille Corot. Hij behoorde tot de Haagse SchoolHoewel hij als jongste van de drie Marissen eigenlijk het verst verwijderd stond van zowel realisme als impressionisme, toch is hij wellicht de meest realistische schilder van de drie geweest. Anderen menen weer dat hij juist de meest impressionistische is getuige zijn woorden "'ik schilder geen koeien maar licht". Een monument voor de broers Jacob en Willem Maris staat achter het Vredespaleis in Den Haag. Het opschrift luidt:

"Kunstenaars, het land van Rembrandt waardig"

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Maris, Willem (1844-1910)

€ 0,00

 • 8 kg
 • Uitverkocht