kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


hendrik savrij (1823-1907)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_hendrik_savrij_1823-1907
Hendrik Savrij (1823-1907) | Hollandse Romantiek 19e eeuw | Olieverf op doek | Doekmaat: 56 cm. x 106 cm. | "veegezicht met koeien, kalfje en paard" | Taxatiewaarde: 3.500,= euro

gereserveerd!


Savrij, Hendrik (1823-1907)

 

Beschrijving:

Een prachtig en groot kunstwerk  te koop ( "veegezicht met koeien, kalfje en paard"; olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Hendrik Savrij (1823-1907). Met een  kapitale vergulde lijst. Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 81 cm. x 131 cm. De doekmaat is: 56 cm. x 106 cm. De conditie van het kunstwerk is in een redelijk goede staat ( het doek is professioneel bedoekt en er zijn enkele retouches ). Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Info:

Hendrik Savrij (Haarlem, 4 november 1822— aldaar, 13 maart 1907) was een Nederlandse kunstschilder. Savrij was een zoon uit het eerste huwelijk van de schilder en fabrikant Martinus Savrij en Pietertje van Duijnen. Hij trouwde op 20 november 1861 te Den Haag met Wilhelmina Cornelia Bauer. Uit hun huwelijk werden drie kinderen geboren. Hun zoon Henri Savrij werd evenals zijn vader en grootvader kunstschilder. Savrij werd tot kunstschilder opgeleid aan de stadstekenacademie van Haarlem. Ook zijn zus Cornelia Johanna werd kunstschilder. Hij kreeg evenals zijn zwager Willem Frederik Weidner les van zijn vader. Na zijn opleiding legde hij zich toe op het schilderen van portretten en vooral landschappen. Bekend zijn zijn schilderingen van polderlandschappen met vee. Hij was lid van de kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in Amsterdam en was secretaris van "Kunst Zij Ons Doel" in Haarlem. Zijn werk werd meerdere malen buiten Nederland geëxposeerd, bijvoorbeeld in Brussel en in Philadelphia. Werk van Savrij bevindt zich onder meer in het Teylers Museum in Haarlem, het Rijksmuseum Amsterdam, het Haags Gemeentemuseum, het Westfries Museum in Hoorn en in de verzameling van het Instituut Collectie Nederland.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Savrij, Hendrik (1823-1907)

€ 3.500,00

  • 20 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1