kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


albertus gerardus bilders (1838-1865)

te_koop_aangeboden_een_aquarel_kunstwerk_van_de_kunstschilder_albertus_gerardus_bilders_1838-1865_voorloper_haagse_school
Albertus Gerardus Bilders (1838-1865) | Verkocht!

Bilders, Albertus Gerardus (1838-1865)

 

Beschrijving:

Een prachtig kunstwerk ( "bosgezicht" , aquarel op papier ) van de kunstschilder Albertus Gerardus Bilders (1838-1865). Met een houten lijst, passe partout en glas. Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 28 cm. x 35,5 cm. De beeldmaat is: 16,5 cm. x 24 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Albertus Gerardus (Gerard) Bilders (Utrecht9 december 1838 – Amsterdam8 maart 1865) was een Nederlands kunstschildertekenaar, aquarellist en etserBilders kreeg zijn eerste tekenlessen van zijn vader, de landschapschilder Johannes Warnardus Bilders. Gedurende een groot deel van Gerards jeugd woonde het gezin Bilders eerst in Utrecht en later in Oosterbeek, waar hij financieel werd ondersteund door Johannes Kneppelhout. Hij werkte in Utrecht van 1845 tot 1852, in Den Haag van 1856 tot 1858 en weer in Oosterbeek van 1857 tot 1864. Bilders werkte ook een tijdje in Genève en woonde van 1859 tot 1865 in AmsterdamIn 1860 reisde Gerard Bilders met zijn vader naar Brussel en maakte daar kennis met de schilders van de Franse School van Barbizon. Bilders genoot een opleiding aan de Akademie van beeldende kunsten in Den Haag van ongeveer 1857 tot 1859 en tekende daar naar naakte en geklede modellen. In het Mauritshuis kopieerde hij de veeschilderijen en in Zwitserland was hij korte tijd leerling van de landschap- en dierenschilder Charles Humbert. Hij was in 1859 lid van Felix Meritis in Amsterdam en volgde daar ook nog een opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten. Zijn onderwerpen waren landschappen, berglandschappen, portrettenstillevens, dieren, vee, en boslandschappen, waarbij het hem meer om de totaalindruk ging dan om de afzonderlijke objecten. Hij wordt als voorloper van de Haagse School beschouwd en was lid van Pulchri Studio. Gerard Bilders overleed in 1865 aan de gevolgen van tuberculose op de zeer jonge leeftijd van 26 jaar in Amsterdam.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

 

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Bilders, Albertus Gerardus (1838-1865)

€ 0,00

 • 2 kg
 • Uitverkocht