Boendermaker, Cornelis "Kees" (1904-1979)

 

Een prachtig kunstwerk (bloemstilleven met amaryllis, aquarel) van de Nederlandse kunstschilder Cornelis "Kees" Boendermaker (1904-1979). Bergense School. Met lijst. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 1929. De afmetingen met lijst: 101 cm. x 76 cm. De beeldmaat is: 95 cm. x 70 cm. De conditie van het kunstwerk is goed (enkele kleine krasjes). De lijst is links boven beschadigd. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel. Verzenden (per koerier) of afhalen is mogelijk. Het kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

Cornelis (Kees) Boendermaker (Amsterdam27 mei 1904 - Bergen (Noord-Holland), 4 juli 1979) was een Nederlands kunstschildertekenaar en aquarellist. Hij genoot zijn opleiding bij de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam en de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Hij was een leerling van Arnout Colnot. In het ouderlijk huis - zijn vader was de bekende kunstverzamelaar Piet Boendermaker - leerde hij de schilders van de Bergense School kennen en spoedig kwam hij in de gelegenheid zijn aanleg te ontwikkelen. Toen Kees Boendermaker de Mulo had verlaten, wilde hij zijn schilderstalent verder ontwikkelen. Hij ging eerst naar de Kunstnijverheidsschool in Haarlem. Door ziekte werd hij helaas gedwongen deze onderwijsinstelling te verlaten. Onder leiding van Leo Gestel, die veel invloed op hem had werkte hij na zijn ziekte enige maanden in de Beemster. Boendermaker werkte vanaf 1923 in Amsterdam, hij maakte reizen naar ParijsBoedapestPraag en Bretagne. Hij vestigde zich in 1947 in Bergen NH.Zijn onderwerpen omvatten bloemstillevens, figuurvoorstellingen, landschappenportretten, en stillevens. Hij werkte in de stijl van de Bergense School en was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam en het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB).

 

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Boendermaker, Cornelis "Kees" (1904-1979)

€ 1.250,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1