kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


petrus fransiscus greive (1811-1872)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_nederlandse_kunstschilder_petrus_fransiscus_greive_1811-1872_hollandse_romantiek
Petrus Fransiscus Greive (1811-1872) | Hollandse Romantiek 19e eeuw | Aquarel op papier | Beeldmaat: 16 cm. x 12 cm. | "vissersvrouw met mand" | Taxatiewaarde: 695,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

MAAK NU ONLINE EEN AFSPRAAK OF DOE EEN VRIJBLIJVEND BOD!


Greive, Petrus Fransiscus (1811-1872)

 

Beschrijving: 

Een schitterend kunstwerk te koop ( "vissersvrouw met mand", aquarel op papier ) van de Nederlandse kunstenaar Petrus Fransiscus Greive (1811-1872). Hollandse Romantiek. Met een prachtige authentieke lijst. Gemonogrammeerd links onder en gedateerd 1868. De afmetingen met lijst: 43 cm. x 41 cm. De beeldmaat is: 16 cm. x 12 cm. De conditie van het werk is heel goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Petrus Fransiscus Greive werd op 25 maart 1811 geboren als zoon van Johannes Franciscus Greive en Johanna Catharina Geertruida Marmé. Greive was een leerling van Jean Augustin Daiwaille, Jan Willem Pieneman en Christiaan Julius Lodewijk Portman bij de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Gedurende zijn loopbaan was hij lid van de kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae en gaf hij les aan de Rijksacademie. Hij gaf zoveel les, dat zijn eigen werk enigszins in de verdrukking kwam. Hij baseerde zich stilistisch vaak op het voorbeeld van de oude meesters van de Hollandse school. Hij was docent van onder anderen Jan Jacob Lodewijk ten Kate, Hendrik Jacobus Scholten, Meijer de Haan, August Allebé en zijn neef Johan Conrad Greive.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie kolom) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Greive, Petrus Fransiscus (1811-1872)

€ 695,00

  • 3 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1