kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


willem pieter hoevenaar (1808-1863)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_nederlandse_kunstschilder_willem_pieter_hoevenaar_1808-1863_hollandse_romantiek_19e_eeuw
Willem Pieter Hoevenaar (1808-1863) | Hollandse Romantiek 19e eeuw | Aquarel op papier | Beeldmaat: 24,5 cm. x 17 cm. | "Zittende militair"

verkocht!


Hoevenaar, Willem Pieter (1808-1863)

 

Beschrijving:

Een schitterend romantisch kunstwerk ( "zittende militair", aquarel op papier ) van de Nederlandse kunstenaar Willem Pieter Hoevenaar (1808-1863). Hollandse Romantiek 19e eeuw. Mooi ingelijst. Gemonogrammeerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 37 cm. x 30 cm. De beeldmaat is: 24,5 cm. x 17 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

 

Willem Pieter Hoevenaar (Utrecht, 7 maart 1808 - aldaar, 31 oktober 1863) was een Nederlandse schilder, tekenaar, aquarellist, etser en lithograaf. Hoevenaar werd in maart 1808 in Utrecht geboren als zoon van de schietschuitschipper Adrianus Hoevenaar en van Maria Josepha le Fevre. Hij behoorde tot een geslacht van schilders en tekenaars. Ook zijn vader Adrianus, zijn grootvader Adrianus, twee van zijn broers Cornelis Willem en Nicolaas Ludolph, zijn zoon Jozef en zijn neef Cornelis Willem beoefenden de schilder- en tekenkunst. Hoevenaar werd als schilder en tekenaar opgeleid door Christiaan van Geelen, Bruno van Straaten en Pieter Christoffel Wonder. Hij schilderde onder meer genrestukken, boslandschappen, interieurs en stadsgezichten. Vooral zijn aquarellen en tekeningen in sepia vonden in die tijd gretig aftrek. Zijn werk werd onder meer tentoongesteld in Amsterdam en Den Haag. Hij woonde en werkte in zijn geboorteplaats Utrecht, maar hij was vanaf 1850 lid van de Koninklijke Academie te Amsterdam. Zijn zoon Jozef werd door hem opgeleid tot beeldend kunstenaar. Werk van Hoevenaar is te vinden in de collecties van onder meer het Stedelijk Museum te Amsterdam, het Centraal Museum te Utrecht, Teylers Museum te Haarlem en het Rijksprentenkabinet. Op 4 mei 1836 trouwde hij met Wendelina van der Sluis. Hij overleed in oktober 1863 op 55-jarige leeftijd in zijn woonplaats Utrecht.

 

 Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

  • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
  • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
  • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
  • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
  • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
  • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
  • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
  • Termijnbetaling is mogelijk

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk.

Hoevenaar, Willem Pieter (1808-1863)

€ 0,00

  • 5 kg
  • Uitverkocht