kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


willem george frederik jansen (1871-1949)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_willem_george_frederik_jansen_1871-1949_nabloei_haagse_school
Willem George Frederik Jansen (1871-1949) | Nabloei Haagse School | Aquarel op papier | Beeldmaat: 37,5 cm. x 52 cm. | "Landschap met boerderij en bruggetje" | Taxatiewaarde: 1.000,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Jansen, Willem George Frederik (1871-1949)

 

Beschrijving:

Een schitterend kunstwerk te koop ( "landschap met boerderij en bruggetje", aquarel op papier ) van de Nederlandse kunstschilder Willem George Frederik Jansen (1871-1949). Nabloei Haagse School. Met een prachtige goudkleurige lijst. Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 53 cm. x 68 cm. De beeldmaat is: 37,5 cm. hoog x 52 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze  kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

 

Biografie: 

Voordat hij zich in 1908 als vrij schilder in Blaricum vestigde werkte W.G.F. Jansen als decoratieschilder bij de porseleinfabriek Rozenburg in Den Haag en als plateelontwerper in Gouda. Zijn werk kan getypeerd worden als nabloei van de Haagse School. Het was vooral Jacob Maris die hij bewonderde, hetgeen tot uiting komt in zijn vlotte penseelvoering en liefde voor het puur Hollandse landschap. Hij schilderde zee- en strandgezichten, intieme boerenerven, riviergezichten onder hoge luchten, weidelandschappen en stille heidelandschappen met schapen. Hij werd alom geprezen om zijn sterk ontwikkeld gevoel voor kleurnuances, vooral in gekleurde witten, groenen en grijzen.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Jansen, Willem George Frederik (1871-1949)

€ 1.000,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1