kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


Koekkoek, Hendrik Pieter (1843-1927)

 

Beschrijving:

Een schitterend (top) kunstwerk te koop ( romantisch landschap, aquarel) ) van de Nederlandse kunstschilder  Pieter Hendrik Koekkoek (1843-1927). Met een prachtige goudkleurige lijst. Gesigneerd rechts onder ( zeer dun gesigneerd ). De afmetingen met lijst: 33,5 cm. x 46,5 cm. De beeldmaat is: 17,5 cm. x 30,5 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

Pieter Hendrik Koekkoek, meestal signerend met H.P. Koekkoek (Hilversum13 januari 1843 - Engeland, precieze overlijdensplaats onbekend, 1927) was een Nederlands kunstschilder, vooral bekend om zijn landschappen. Hij maakte deel uit van het bekende schilder geslacht Koekkoek en was de zoon van landschapsschilder Marinus Adrianus Koekkoek.

Pieter Hendrik Koekkoek werd opgeleid door zijn vader Marinus Adrianus. Met name in de jaren 1860 en 1870 schilderde hij in dezelfde romantische stijl als zijn vader, voornamelijk landschappen en bos-gezichten. Later zou zijn stijl meer realistisch worden. Hij had de naam een groot natuurliefhebber te zijn.

Koekkoek reisde vaak op en neer tussen Nederland (Amsterdam en Den Haag en Engeland. Hij woonde lange periodes in Londen, waar zijn neef Hermanus Koekkoek de Jonge een kunsthandel dreef. Veel van zijn werk werd via deze verkocht op de Engelse markt.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Koekkoek, Hendrik Pieter (1843-1927)

€ 2.500,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1