kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


xeno munninghoff (1874-1944)

te_koop_aangeboden_een_aquarel_van_de_kunstenaar_xeno_munninghoff_1874-1944_veluwse_school
Xeno Munninghoff (1874-1944) | Veluwse School | Aquarel op papier | Boer met kruiwagen | Prijs: 495,= euro (Biedingen zijn welkom)

Munninghoff, Xeno (1874-1944)

 

Beschrijving:

Een prachtig klassiek kunstwerk ( "boer met kruiwagen" , aquarel op papier ) van de Nederlandse kunstenaar Xeno Munninghoff (1874-1944). De Veluwse School (Zuid-Veluwe). Met een nieuwe houten lijst (koloniaal bruin), een nieuw zuurvrij passe-partout en een nieuw anti-reflexglas. Gesigneerd rechts onder. De beeldmaat is: 34 cm. x 23 cm. De conditie van het werk is goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

Xeno Augustus Franciscus Ludovicus Munninghoff werd geboren in Deventer in 1873 en overleed in Barneveld in 1944. Hij was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, lithograaf en directeur van de Avondtekenschool in Renkum. Hij was getrouwd met schilderes Mathilda Jacoba van Vliet.

Hij was leerling van A. Hijner en in de Rijksnormaalschool te Amsterdam. Hij schilderde, tekende, etste en lithografeerde figuurstukken en later hoofdzakelijk bosachtige landschappen, heidegezichten, oude huizen in een landschap en werkte in een naturalistische trant. Munninghoff woonde en werkte in Deventer, Amsterdam, Heelsum, Katwijk aan Zee, Doorwerth, Renkum, Oosterbeek. Hij behaalde in 1910 een gouden medaille op de Provincie Utrecht tentoonstelling. Hij was lid van 'Arti en Amicitiae' in Amsterdam.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Munninghoff, Xeno (1874-1944)

€ 495,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1