kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


johannes josephus garjeanne (1860-1930)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_nederlandse_kunstschilder_johannes_josephus_garjeanne_1860-1930_impressionist
Johannes Josephus Garjeanne (1860-1930) | Impressionist | 19de eeuw | Gemengde techniek | "Landschap met herder en schapen" | Beeldmaat: 40 cm. x 32 cm. | Verkocht!

Garjeanne, Johannes Josephus (1860-1930)

 

Beschrijving:

Een prachtig impressionistisch kunstwerk ( "landschap met herder en schapen", gemengde techniek op papier ) van de Nederlandse kunstschilder en tekendocent Johannes Josephus Garjeanne ( Delft 1860-1930 Hilversum). Met lijst. Gesigneerd rechts onder. De beeldmaat is: 40 cm. x 32 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Johannes Josephus Garjeanne werd geboren te Delft. Hij woonde en werkte in Delft, Den Haag, Venlo en Hilversum. Hij was leerling aan de Academie van Den Haagen de TH Delft. Hoewel hij ook werkte met olieverf was hij beter bekend als aquarellist. De in Delft geboren Johannes Josephus (Jan) Garjeanne is een beetje in de vergetelheid geraakt. Jammer, want hij heeft prachtig werk gemaakt, dat tijdens zijn leven veel aandacht en waardering krijgt. Ondanks het feit, dat hij tientallen jaren als tekendocent zijn kost verdient en dus geen fulltime kunstenaar is, is zijn werk op prestigieuze plekken tentoongesteld. De kunstenaarsencyclopedie van Pieter Scheen meldt dat Garjeanne opgeleid is aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en aan de Technische Hogeschool te Delft. Hij kiest voor het onderwijs en begint op 23-jarige leeftijd als 'leeraar in het handteekenen aan de inrigtingen van M.O.' te Vlissingen. Daarna is hij 35 jaar (tot 1924) tekendocent aan de Rijks HBS te Venlo. Dat lijkt echter allerminst een belemmering voor zijn carrière als kunstenaar. Hij is zeer productief, schildert, aquarelleert en tekent landschappen (bijvoorbeeld rond Volendam), zee- en riviergezichten (waaronder Zeeuwse kusten) en stadsgezichten (zoals van Delft en Venlo). Garjeanne sluit zich aan bij verschillende kunstenaarsverenigingen en heeft tentoonstellingen door heel Nederland (o.a. in het Frans Hals Museum in Haarlem) en ook in Duitsland (bijvoorbeeld in het Glaspaleis te München in 1902). In 1891 wordt zijn werk in Rotterdam geëxposeerd en in 1890 en 1896 in Maastricht. Ook is het te zien tijdens de voorjaarstentoonstellingen van Arti et Amicitia in 1892, 1899 en 1903. De krant Het Vaderland maakt in 1920 speciaal melding van de verkoop van een aquarel van hem getiteld 'Hut op de heide' en drie jaar later vermeldt NRC dat zijn schilderij 'Martinuskerk' is opgenomen in het 'Album aan de koningin in acht delen gebonden, waarvan 217 speciaal voor dit doel door Nederlandse kunstenaars vervaardigde afbeeldingen'. De laatste zes jaar van zijn leven woont en werkt Garjeanne in Hilversum. Dan exposeert hij eveneens met de leden van de Vereeniging Laren-Blaricum, zo meldt NRC in 1929.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

  • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
  • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
  • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
  • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
  • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
  • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
  • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
  • Termijnbetaling is mogelijk.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk.

Garjeanne, Johannes Josephus (1860-1930)

€ 0,00

  • 3 kg
  • Uitverkocht