kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


eduard alexander hilverdink (1846-1891)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_nederlandse_kunstenaar_eduard_alexander_hilverdink_1846-1891_hollandse_romantiek
Eduard Alexander Hilverdink (1846-1891) | Hollandse Romantiek 19e eeuw | Gewassen inkt en sepia | Beeldmaat: 26,5 cm. x 38,5 cm. | "Afgemeerde platbodem aan kade bij een stad" | Taxatiewaarde: 1.450,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Hilverdink, Eduard Alexander (1846-1891)

 

Beschrijving:

Een prachtig kunstwerk te koop ( "afgemeerde platbodem aan kade bij een stad", inkt en sepia ) van de Nederlandse kunstschilder Eduard Alexander Hilverdink (1846-1891). Met authentieke lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 52 cm. x 63 cm. De beeldmaat is: 26,5 cm. x 38,5 cm. De conditie van dit kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

De geaquarelleerde en getekende stadsgezichten van de Amsterdamse schilder Eduard Alexander Hilverdink zijn meestal buitengewoon nauwkeurig, met topografisch correcte voorstellingen van gebouwen en locaties. In olieverf daarentegen schilderde hij nog wel eens in een wat lossere trant en met meer fantasie. Naast stads- en dorpsgezichten, verbeeldde hij ook riviergezichten en landschappen. Hij woonde en werkte in Amsterdam, en was een leerling van zijn vader J. Hilverdink. Verschillende werken hangen in Nederlandse musea, zoals het Rijksmuseum Amsterdam, Stedelijk Museum te Alkmaar en Museum de Waag te Deventer.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie kolom) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Hilverdink, Eduard Alexander (1846-1891)

€ 1.450,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1