kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


jan hillebrand wijsmuller (1855-1925)

te_koop_aangeboden_een_gemengde_techniek_kunstwerk_van_de_haagse_school_kunstschilder_jan_hillebrand_wijsmuller_1855-1925
Jan Hillebrand Wijsmuller (1855-1925) | Haagse School | Gemengde techniek | Beeldmaat: 25 cm. x 35 cm. | "Boerderij en aanlegsteiger aan vaartje" | Taxatiewaarde: 495,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Wijsmuller, Jan Hillebrand (1855-1925)

 

Beschrijving:

Een schitterend klassiek kunstwerk te koop ( "boerderij en aanlegsteiger aan vaartje" , gemengde techniek ) van de nederlandse kunstschilder Jan Hillebrand Wijsmuller (1855-1925). Haagse School. Met goudkleurige lijst. Gesigneerd rechts onder. De beeldmaat is: 25 cm. x 35 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft lichte gebruikssporen. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Jan Hillebrand Wijsmuller (Amsterdam, 13 februari 1855 – aldaar, 23 mei 1925) was een Nederlands schilder. Wijsmuller was een zoon van horlogemaker Abraham Jurriaan Machiel Wijsmuller en Maria Gesina Tierie. Hij volgde de tekenklas bij Felix Meritis, onder Louis Koopman. Bij Felix Meritis leerde hij Nicolaas van der Waay kennen, met wie hij later, onder August Allebé, aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam studeerde en vervolgens enige tijd samen een atelier had. Hij vervolgde zijn studie aan de Academie in Den Haag en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. In 1883 won hij de Willink van Collenprijs, een prijs voor jonge schilders. De prijs werd in de jaren daarvoor gewonnen door zijn vrienden Van der Waaij en Ernst Witkamp. Wijsmuller was lid van de Pulchri Studio in Den Haag en Arti et Amicitiae in Amsterdam. Hij vormde samen met Van der Waay, Witkamp, Carel Dake en een aantal anderen het Gezelschap M.A.B. (genoemd naar Michelangelo Buonarroti). Wijsmuller wordt gerekend tot de late Haagse school, hij schilderde vooral landschappen en stadsgezichten en aquarelleerde en etste ook. Wijsmuller overleed op 70-jarige leeftijd en werd begraven op Zorgvlied. Bron: Wikipedia.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Wijsmuller, Jan Hillebrand (1855-1925)

€ 495,00

  • 4 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1