kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


bernard  blommers (1845-1914)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_nederlandse_kunstenaar_bernard_blommers_1845-1914_haagse_school
Bernardus Johannes "Bernard" Blommers (1845-1914) | Haagse School | Krijttekening | Beeldmaat: 43 cm. x 35,5 cm. | "moeder leert haar kind lopen" | Taxatiewaarde: 1.250,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Blommers, Bernardus Johannes "Bernard" (1845-1914)

 

Beschrijving:

Een schitterend Haagse School kunstwerk te koop ( titel:  "moeder leert haar kind lopen", krijttekening ) van de Nederlandse Kunstenaar Bernardus Johannes Blommers (1845-1914).  Met een nieuwe houten lijst, een nieuw zuurvrij passe-partout en een nieuw anti-reflexglas. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 63 cm. x 48 cm. De beeldmaat is: 43 cm. x 35,5 cm. De conditie van het werk is, zeker gezien de leeftijd, goed (slechts enkele verouderingsvlekjes). Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Bernardus Johannes (Bernard) Blommers (Den Haag, 30 januari 1845 – aldaar, 12 december 1914) was een Nederlandse kunstschilder. Hij was een van de jongere Nederlandse schilders uit de eerste generatie van de Haagse School. Bernard Blommers was een leerling van Christoffel Bisschop. Aan de Haagse Academie kreeg hij ook onderricht van Jacob Maris en vooral van Jozef Israëls. Hij werkte veelal in de omgeving van Scheveningen, Katwijk en in Noord-Brabant. Hij was vooral een genre- en figuurschilder rond het vissers- en strandleven, vaak vergelijkbaar met werk van Isaac Israëls. Hij schilderde ook een stuk van het Panorama Mesdag van Hendrik Willem Mesdag. Blommers werd begraven te Den Haag op Oud Eik en Duinen.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Blommers, Bernardus Johannes "Bernard" (1845-1914)

€ 1.250,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1