kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


johannes warnardus bilders (1811-1890)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_nederlandse_kunstenaar_johannes_warnardus_bilders_1811-1890
Johannes Warnardus Bilders (1811-1890) | Veluwse school en voorloper Haagse School | Oost-Indische inkt | Beeldmaat: 16 cm. x 23 cm. | "vee bij boerderij" | Verkocht!

Bilders, Johannes Warnardus (1811-1890)

 

Beschrijving:

Een schitterend klassiek kunstwerk ( "vee bij boerderij" , oost Indische inkttekening ) van de Nederlandse kunstenaar Johannes Warnardus Bilders (1811-1890). Veluwse school en voorloper Haagse school. Met een mooie Heijdenrijk lijst. Gesigneerd verso. De afmetingen met lijst: 36 cm. x 43 cm. De beeldmaat is: 16 cm. x 23 cm. De conditie van het werk is heel goed. De lijst heeft enkele gebruikssporen. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Naar zoeken springen

Johannes Warnardus Bilders
Foto van Bilders, toegeschreven aan Maurits Verveer
Foto van Bilders, toegeschreven aan Maurits Verveer
Persoonsgegevens
Volledige naam Johannes Warnardus Bilders
Geboren Utrecht, 18 augustus 1811
Overleden Oosterbeek, 29 oktober 1890
Geboorteland Nederland
Beroep(en) schilder
 
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Johannes Warnardus Bilders (Utrecht, 18 augustus 1811Oosterbeek, 29 oktober 1890) was een Nederlands schilder. Johannes Warnardus Bilders werd geboren aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht als zoon van Albertus Gerardus Bilders en van Elisabeth van Springen. Zijn vader was bakker, maar Johannes wilde de artistieke kant op. Hij kreeg daarom lessen van de schilder Jan Lodewijk Jonxis. In 1830, ten tijde van de Belgische Revolutie, meldde hij zich als vrijwillig soldaat om te helpen de opstand te onderdrukken. Hij bleef een aantal jaren in dienst, waarna hij terugkeerde naar Utrecht en de lessen bij Jonxis weer oppakte. Hij trouwde in 1834 in Darthuizen met de uit Duitsland afkomstige Frederika Staudenmaijer (1812-1861). Uit dit huwelijk werd onder anderen Gerard Bilders geboren, die in zijn vaders voetsporen zou treden als schilder, en een dochter Caroline die trouwde met de schilder Jan de Haas. In 1839 en 1844 maakte hij studiereizen naar Duitsland. In de jaren 40 trok Bilders geregeld naar Gelderland en schilderde en plein air landschappen rond Vorden, Wolfheze en Oosterbeek, waar het gezin ook een paar jaar woonde. Hij bedacht de namen van de Wodanseiken en de Duizendjarige den. Bilders gaf les aan onder anderen zijn zoon Gerard, Dirk van Lokhorst en Hendrik Willem Mesdag. Hij wordt beschouwd als voorloper van de Haagse School. Anton Mauve, Charles Rochussen en Willem Roelofs hebben schilderijen van Bilders gestoffeerd. In 1852 werd hij lid van de Amsterdamse Koninklijke Academie en een paar jaar later sloot hij zich aan bij Arti et Amicitiae. Hij nam geregeld deel aan tentoonstellingen, niet alleen in Nederland, maar ook aan de internationale tentoonstellingen in Brussel, Wenen en Philadelphia. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Eikenkroon (1860) en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw (1880). Vanaf 1875 gaf Bilders les aan Maria Philippina (Marie) van Bosse (1837-1900), een dochter van minister Pieter Philip van Bosse. Zij trouwden in 1880 in Den Haag, met onder anderen Johannes Bosboom en H.W. Mesdag als getuigen. Het paar vestigde zich in Oosterbeek, waar Bilders in 1890 op 79-jarige leeftijd overleed.

 

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

  • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
  • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
  • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
  • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
  • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
  • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
  • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
  • Termijnbetaling is mogelijk.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk.

Bilders, Johannes Warnardus (1811-1890)

€ 0,00

  • 5 kg
  • Uitverkocht