kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


jan willem van borselen (1825-1892)

te_koop_aangeboden_een_inkttekening_van_de_nederlandse_kunstschilder_jan_willem_van_borselen_1825-1892
Jan Willem van Borselen (1825-1892) | Hollandse Romantiek 19e eeuw | Inkttekening | Gedateerd 1865 | "Bosgezicht met spelende kinderen" | Taxatiewaarde: 1.950,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatiewaarde

doe nu online een vrijblijvend bod!


Borselen, Jan Willem van (1825-1892)

 

Beschrijving:

Een schitterend (top) kunstwerk te koop ( "bosgezicht met spelende kinderen", inkttekening ) van de Nederlandse kunstschilder Jan Willem van Borselen (1825-1892). Met een prachtige lijst. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 1865. De afmetingen met lijst: 71 cm. x 81 cm. De beeldmaat is: 23,5 cm. x 36,5 cm. De conditie van het werk is heel goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatiewaarde.

 

Biografie:

Jan Willem van Borselen (Gouda, 20 september 1825 - Den Haag, 24 september 1892) was een Nederlands kunstschilder die behoorde tot de Haagse School. Jan Willem van Borselen was een zoon van de onderwijzer en directeur van het Waalse weeshuis te 's-Gravenhage Pieter van Borselen en Cornelia van den Ing. Naast onderwijzer was zijn vader Pieter van Borselen ook een niet onverdienstelijk schilder van landschappen en stadsgezichten. Op 13 mei 1863 trouwde hij te 's-Gravenhage met de toen twintigjarige Anna Josina Gerardina Doeleman. Jan Willem van Borselen was een leerling van zijn vader Pieter van Borselen en van Andreas Schelfhout. Théophile de Bock en Timotheus Wilhelmus Ouwerkerk behoorden tot zijn leerlingen. Van Borselen is vooral bekend om zijn winderige Hollandse polderlandschappen met water en bomen. Het Stadsmuseum Woerden bezit werk van Van Borselen en heeft in 2002 een tentoonstelling met de titel "Wind en Wilgen" aan hem gewijd. Ook het Amsterdamse rijksmuseum bezit werken van Van Borselen. Hij was lid van de Hollandsche Teekenmaatschappij en Pulchri Studio in Den Haag. Hij was bestuurslid van de Société Royale Belge des Aquarellistes en van het Koninklijk Genootschap van Nederlandsche Aquarellisten, waarvan hij medeoprichter was. Tot de Haagse School behoorden onder andere Hendrik Willem Mesdag, Jozef Israëls, Anton Mauve, Jacob Maris, Willem Maris en Johannes Bosboom.

 

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie kolom) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Borselen, Jan Willem van (1825-1892)

€ 1.950,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1