kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


evert thielen (1954)

te_koop_aangeboden_een_rood_krijt_tekening_van_de_nederlandse_kunstschilder_evert_thielen_1954
Evert Thielen (1954) | Realisme 20e/21e eeuw | Rood krijttekening | "Poserende naakte vrouw op bed" | Veelluik "het verlangen" | Beeldmaat: 45 cm. x 55 cm. | Gedateerd 2000 | Taxatiewaarde: 595,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Thielen, Evert (1954)

 

Beschrijving:

Een prachtig kunstwerk te koop ( "poserende naakte vrouw op bed" , veelluik "het verlangen" , rood krijttekening ) van de Nederlandse kunstschilder Evert Thielen (1954). Met lijst. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 2000. De beeldmaat is: 45 cm. x 55 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is in onze kunsthandel te bezichtigen en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Evert Thielen (Venlo16 april 1954) is een Nederlandse kunstschilder die, naast het schilderen op doek, gespecialiseerd is in het schilderen van veelluiken en panelenThielen studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij had op jonge leeftijd in de Gentse St.Baafskerk het 15e-eeuwse veelluik het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck gezien. Het beroemde veelluik werd een inspiratiebron voor hem en sindsdien had hij grote interesse voor de oude schildertechnieken en de technische aspecten van het maken van veelluiken en panelen. Dit is terug te zien in zijn hele oeuvre. In zijn academietijd stond de fijnschilderkunst niet hoog in aanzien. Thielen koos ervoor zich af te zetten tegen zijn langharige en baardige collega's door zich in een net pak te steken. Na enkele jaren Den Haag trok Thielen naar Antwerpen waar aan de academie nog de oude technieken geleerd werden. Sindsdien woont hij in Brugge in een door hem gerestaureerd monumentaal pand dat dient als woonhuis/werkplaats/galerie. Hij is een gevraagd portretschilder en heeft ook met zijn vrije werk internationale erkenning gevonden. Ivo Niehe wijdde verschillende keren een reportage aan hem waardoor hij bekend werd bij een groter publiek. Zijn werk werd tentoongesteld op internationale kunstbeurzen zoals de KunstRAI en Realisme in Amsterdam, TEFAF in Maastricht en STRARTA Art Fair in Londen. Zijn schilderstijl wordt getypeerd als realisme. Zijn modellen zijn vaak vrouwen 'waar hij verliefd op zou kunnen worden'. De omgeving waarin hij zijn onderwerpen plaatst is meestal eigentijds en soms licht surreëel, zoals een vrouw op een wolk. Om onderliggende thematiek over te brengen schildert hij ook symbolische attributen bijvoorbeeld een cactus of een gordeldier.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie kolom) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Thielen, Evert (1954)

€ 595,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1