kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


matthieu wiegman (1886-1971)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_nederlandse_kunstenaar_matthieu_wiegman_1886-1971_bergense_school
Matthieu Wiegman (1886-1971) | Bergense School | Houtskooltekening op papier | Beeldmaat: 23,5 cm x 31 cm. | "Landschap met bergen" | Taxatiewaarde: 375,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Wiegman, Matthieu (1886-1971)

 

Beschrijving:

Een prachtig kunstwerk te koop ( "landschap met bergen" , houtskooltekening op papier ) van de Nederlandse kunstenaar Matthieu Wiegman (1886-1971). Bergense School. Met een houten lijst, passe-partout en glas. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met Lijst: 42 cm. x 49 cm. De beeldmaat is: 23,5 cm. x 31 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie: 

Mattheus Johannes Maria (Matthieu) Wiegman (Zwolle31 mei 1886 – Bergen (Noord-Holland)5 april 1971) was een Nederlandse kunstenaar. Hij was kunstschildertekenaar, wandschilder en glazenier, ook zijn van zijn hand affiches en boekbanden bekend. Wiegman bezocht de Ambachtsschool in Alkmaar. Hij kwam in 1911 in Bergen aan, toen hij zijn studie tussen 1905 en 1909 aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam had voltooid. Hij was samen met Leo Gestel en Arnout Colnot een van de belangrijkste figuren binnen de Bergense School. Hij had veel bewondering voor het werk van Paul Cézanne. In 1909 maakte hij de opzet van zijn eerste religieuze schilderij, de prediking van Sint-Willibrordus. Tijdens zijn loopbaan maakte hij vele religieuze voorstellingen. De Bergense schilders wezen hem op de nieuwe mogelijkheden. Wiegman deed er naar hartenlust aan mee. Hij stortte zich vooral in het luministische werk. Hij trok ook regelmatig naar Frankrijk om daar te werken. Hij was lid van de Hollandse Kunstenaarskring. In 1918 werd hij op 32-jarige leeftijd gepolst voor het hoogleraarschap aan de Amsterdamse Academie. Allengs gaat het optimistische element in het werk van Wiegman steeds meer overheersen, tot in de laatste 20 jaar van zijn leven, waarin hij de felste en hardste kleuren gebruikt, kleuren die zeer ongewoon zijn. Belangrijk voor het werk van Wiegman waren zijn stillevens geïnspireerd door zijn vriend De Zarate. Het liefst gebruikte Wiegman de te schilderen objecten voor vulling van de achtergrond.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Wiegman, Matthieu (1886-1971)

€ 375,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1